
apr.
06
Tutorial acuarelă: Waterdragon
Acuarela te invită la o joacă a culorilor prin posibilitățile infinite de îmbinare a lor. Dacă abia faceți cunoștință cu această tehnică, o explorare a culorilor și a îmbinării lor cu apa este necesară în prealabil.
Înainte de a începe prezentarea acestul tutorial, aș vrea să vă povestesc puțin despre cât de important este ca portretul realizat să aibă o notă cât mai personală, unică. Deasemenea, pentru a avea o libertate cât mai mare de exprimare, încercați să alegeți realizarea unui portret a unei persoane necunoscute. Este posibil să fie destul de interpretabil, iar acest tutorial este o joacă, ce presupune eliberarea de orice constrangeri, mai puțin cele impuse de tehnica acuarelei.
Aveți nevoie de următoarele materiale:
- acuarele (mai specific, paleta Gansai Tambi)
- carton pentru acuarelă, recomand cât mai gros, peste 300g/mp
- brush-uri Tombow
- brush-pen alb Kuretake
- creion cu radieră
- pensula pentru acuarela
- pensula cu rezervor
Aici vei vedea tutorialul video, cu fiecare pas:
Pasul 1
Alege o imagine cu un portret de pe canalele de social media. Recomand Pinterest sau Instagram. Apoi printează alb negru imaginea, astfel vei urmări mai ușor zonele întunecat și deschise, în funcție de cum cade lumina.
Pasul 2
Schițează în creion portretul, cât și zonele cele mai puternice de umbră.
Pasul 3
Cu un albastru foarte diluat, vei picta zone de umbră. Lasă să se usuce foarte bine. Apoi repetă acolo unde crezi că este necesar.
Pasul 4
Într-un vas mic, crează-ți propria culoare diluată pentru ten. Apoi aplic-o pe toată suprafața, dar evită zonele de lumină, aceastea ar trebui să rămână cât mai albe. După fiecare strat, așteaptă să se usuce bine.
Pasul 5
Intră pe detalii, sprâncene, ochi, urechi, nas și buze. Aici te vor ajuta foarte mult și brush-urile Tombow. Apoi poți interveni cu pensula cu rezervor de apă pentru a împrăștia pigmentul.
Pasul 6
Cu brush-pen-ul alb adaugă accente de alb pe buze, vârful nasului, pleoape, ochi, pentru mai mult volum.
Portretul meu a ajuns într-un stadiu de care sunt mulțumită. Tot timpul rămâne loc de mai bine, procesul de învățare este în timp și numai prin exercițiu.
Până una-alta, enjoy!
Cu drag,
Elena Ignia
Antreprenor creativ